Marmoladka z suszonych owoców

Dietetyk - Magdalena Kurzyp mgr farmacji. Doświadczenie i wiedzę na temat chorób skóry i wątroby oraz jak sposób odżywiania wpływa na ich przebieg zdobyła w ciągu ponad 30-to letniej pracy zawodowej. Pracowała w Zakładzie Farmacji Stosowanej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (dawna Akademia Medyczna), w Instytucie Leków w Warszawie, zajmując się rejestracją leków oraz w przemyśle farmaceutycznym.

Marmoladka z suszonych owoców

Postprzez Dietetykmk » 18 Kwi 2018, 22:23

150g suszonych ciemnych moreli;
60g sułtanek;
100g suszonych jabłek
4 filiżanki wyciśniętego soku z pomarańczy.
Wszystko rozgotowujemy w garnku, a następnie miksujemy i wkładamy do wyparzonych słoiczków. Przechowujemy w lodówce.
Dietetykmk
Specjalista Biedronkowa
Specjalista Biedronkowa
 
Posty: 35
Rejestracja: 30 Lis 2017, 13:24

Re: Marmoladka z suszonych owoców

Postprzez henia » 19 Kwi 2018, 20:53

Czy ta marmolada nie jest zabójstwem dla naszej wątroby?

W jakim celu przepis poleca suszone owoce, a nie świeże? Toż ich kaloryczność i Ig, to bomba... atomowa :gwiazdka4
Awatar użytkownika
henia
Administrator
Administrator
 
Posty: 236
Rejestracja: 22 Sie 2016, 19:30

Re: Marmoladka z suszonych owoców

Postprzez Szater » 20 Kwi 2018, 09:36

henia napisał(a):Czy ta marmolada nie jest zabójstwem dla naszej wątroby?

W jakim celu przepis poleca suszone owoce, a nie świeże? Toż ich kaloryczność i Ig, to bomba... atomowa :gwiazdka4


Aby dobic leżącego :mrgreen: :|
Szater
Biedronkowy Weteran
Biedronkowy Weteran
 
Posty: 565
Rejestracja: 08 Lip 2013, 10:01
Miejscowość: Zielona Góra

Re: Marmoladka z suszonych owoców

Postprzez dora1000 » 24 Kwi 2018, 13:57

Ale mi apetyt na marmoladkę robicie. Dołączam się do dziewczyn i ich pytania.

Pozdrawiam
dora1000
Super Biedroneczka
Super Biedroneczka
 
Posty: 92
Rejestracja: 14 Wrz 2016, 13:18

Re: Marmoladka z suszonych owoców

Postprzez Dietetykmk » 25 Kwi 2018, 15:47

Przepis na marmoladkę dałam chociażby dla urozmaicenia np. śniadań. Na pewno nie należy jej jeść łyżkami, ale jako dodatek do chleba i to należy powtórzyć z całą mocą DODATEK. Jest ona zdrowsza od kupnych dżemów, nie zawiera żadnych dodatków przemysłowych.
Życzę mimo wszystko smacznego dla tych osób, które się zdecydują ją zrobić i np. poczęstować rodzinę.
Pozdrawiam
Magda Kurzyp
Dietetykmk
Specjalista Biedronkowa
Specjalista Biedronkowa
 
Posty: 35
Rejestracja: 30 Lis 2017, 13:24


Wróć do Dietetyk - Porady specjalisty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

cron