Dietetyk - Magdalena Kurzyp mgr farmacji. Doświadczenie i wiedzę na temat chorób skóry i wątroby oraz jak sposób odżywiania wpływa na ich przebieg zdobyła w ciągu ponad 30-to letniej pracy zawodowej. Pracowała w Zakładzie Farmacji Stosowanej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (dawna Akademia Medyczna), w Instytucie Leków w Warszawie, zajmując się rejestracją leków oraz w przemyśle farmaceutycznym.
przez Dietetykmk » 18 Kwi 2018, 22:23
150g suszonych ciemnych moreli;
60g sułtanek;
100g suszonych jabłek
4 filiżanki wyciśniętego soku z pomarańczy.
Wszystko rozgotowujemy w garnku, a następnie miksujemy i wkładamy do wyparzonych słoiczków. Przechowujemy w lodówce.
-
Dietetykmk
- Specjalista Biedronkowa
-
- Posty: 35
- Rejestracja: 30 Lis 2017, 13:24
przez henia » 19 Kwi 2018, 20:53
Czy ta marmolada nie jest zabójstwem dla naszej wątroby?
W jakim celu przepis poleca suszone owoce, a nie świeże? Toż ich kaloryczność i Ig, to bomba... atomowa
-
henia
- Administrator
-
- Posty: 236
- Rejestracja: 22 Sie 2016, 19:30
przez Szater » 20 Kwi 2018, 09:36
henia napisał(a):Czy ta marmolada nie jest zabójstwem dla naszej wątroby?
W jakim celu przepis poleca suszone owoce, a nie świeże? Toż ich kaloryczność i Ig, to bomba... atomowa
Aby dobic leżącego
-
Szater
- Biedronkowy Weteran
-
- Posty: 565
- Rejestracja: 08 Lip 2013, 10:01
- Miejscowość: Zielona Góra
przez dora1000 » 24 Kwi 2018, 13:57
Ale mi apetyt na marmoladkę robicie. Dołączam się do dziewczyn i ich pytania.
Pozdrawiam
-
dora1000
- Super Biedroneczka
-
- Posty: 92
- Rejestracja: 14 Wrz 2016, 13:18
przez Dietetykmk » 25 Kwi 2018, 15:47
Przepis na marmoladkę dałam chociażby dla urozmaicenia np. śniadań. Na pewno nie należy jej jeść łyżkami, ale jako dodatek do chleba i to należy powtórzyć z całą mocą DODATEK. Jest ona zdrowsza od kupnych dżemów, nie zawiera żadnych dodatków przemysłowych.
Życzę mimo wszystko smacznego dla tych osób, które się zdecydują ją zrobić i np. poczęstować rodzinę.
Pozdrawiam
Magda Kurzyp
-
Dietetykmk
- Specjalista Biedronkowa
-
- Posty: 35
- Rejestracja: 30 Lis 2017, 13:24
Wróć do Dietetyk - Porady specjalisty
Kto jest na forum
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość