Chlebek „bg” gryczany

Dietetyk - Magdalena Kurzyp mgr farmacji. Doświadczenie i wiedzę na temat chorób skóry i wątroby oraz jak sposób odżywiania wpływa na ich przebieg zdobyła w ciągu ponad 30-to letniej pracy zawodowej. Pracowała w Zakładzie Farmacji Stosowanej Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (dawna Akademia Medyczna), w Instytucie Leków w Warszawie, zajmując się rejestracją leków oraz w przemyśle farmaceutycznym.

Chlebek „bg” gryczany

Postprzez Dietetykmk » 24 Maj 2018, 19:10

Składniki:
- 200g mąki gryczanej;
- 200ml wody;
- łyżeczka kawowa płaska soli;
- łyżeczka herbaciana majeranku;
- 2 płaskie łyżki stołowe pestek dyni.


Wykonanie:
Wymieszać mikserem mąkę, wodę, sól, majeranek. Wsypać pestki i wymieszać je ręką. Przełożyć do foremki najlepiej silikonowej. Rozłożyć ciasto na dnie około 0,5cm wysokości wyłożyć na wierzch folię aluminiową i piec w temp. 200*C 55 – 60 minut. Z foremki mamy 2 lub 4 kromki.
Dietetykmk
Specjalista Biedronkowa
Specjalista Biedronkowa
 
Posty: 35
Rejestracja: 30 Lis 2017, 13:24

Wróć do Dietetyk - Porady specjalisty

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron