Gulasz grzybowy

Gulasz grzybowy

Postprzez vitaminka » 09 Paź 2012, 23:17

Gulasz grzybowy

• 1 kg grzybów mieszanych,
• po 1 papryce czerwonej i zielonej (30 dag),
• 2 cebule (20 dag),
• 15 pomidorów koktailowych,
• 1 szklanka bulionu (może być z kostki),
• 3 łyżki oleju,
• 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
• po ½ łyżeczki oregano i tymianku,
• sól, pieprz
Grzyby oczyścić, umyć, osączyć i pokroić na kawałki.
Cebule obrać i pokroić w plastry.
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski.
Pomidorki umyć, osuszyć i usunąć z nich szypółki.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć grzyby z cebulą, dodać paprykę, przyprawy i smażyć 5 min.
Wlać bulion, dodać pomidorki i dusić 15 min.
Mąkę rozprowadzić ½ szklanki wody, wlać do gulaszu i zagotować.
Podawać z makaronem.
buziaczki...
Antonia
Awatar użytkownika
vitaminka
Biedronkowy Weteran
Biedronkowy Weteran
 
Posty: 621
Rejestracja: 24 Wrz 2012, 18:02

Re: Gulasz grzybowy

Postprzez dora1000 » 12 Paź 2012, 14:58

Z grzybów to lubię tylko pierogi :ladybug4
dora1000
 

Re: Gulasz grzybowy

Postprzez vitaminka » 12 Paź 2012, 15:46

dora1000 napisał(a):Z grzybów to lubię tylko pierogi


Dorciu, rzuć okiem na inne potrawy z grzybów, ( 832 przepisy) poleci Ci ślinka na pewno :banan0

http://www.mojegotowanie.pl/grzyby

:buzka :buzka :buzka
buziaczki...
Antonia
Awatar użytkownika
vitaminka
Biedronkowy Weteran
Biedronkowy Weteran
 
Posty: 621
Rejestracja: 24 Wrz 2012, 18:02


Wróć do Biedronkowy kącik kulinarny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron