Karczek

Karczek

Postprzez henia » 06 Paź 2012, 10:54

Składniki:
1,5 kg. miesa
30 dkg pieczarek
2 cebule
1duży seler

Sos:
6 płaskich łyżek cukru,
2 łyżki octu
2 łyżki wody
2 łyżki maggi
2 łyżki koncentratu pomidorowego.

Wykonanie:
Mięso w plastrach na noc, w marynacie; następnie podsmażyć je na patelni.
W brytfannie lub naczyniu: połowa starkowanego selera, na to podsmażone mięso, pokrojone pieczarki, i reszta selera.
2 cebule lekko zeszklić na patelni, dodać do nich sos i polać tym danie. Piec ok. 1,5 h, w piekarniku o temp. 180*. Pychotka. Smacznego :D
Ostatnio edytowany przez henia, 06 Paź 2012, 12:24, edytowano w sumie 1 raz
henia
 

Re: Kraczek

Postprzez vitaminka » 06 Paź 2012, 11:25

Heniu, to jakieś wrony? A może być kurczak? :banan1
buziaczki...
Antonia
Awatar użytkownika
vitaminka
Biedronkowy Weteran
Biedronkowy Weteran
 
Posty: 621
Rejestracja: 24 Wrz 2012, 18:02

Re: Karczek

Postprzez henia » 06 Paź 2012, 12:26

Wron ci u mnie niet, wszystkie już trochę wcześniej zawracają hii hii :lol: Dzięki śmieszku :buzka
henia
 


Wróć do Pieczyste

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron