lubie ryby (ryby po kaszubsku i filety ze śledzia zielonego)

lubie ryby (ryby po kaszubsku i filety ze śledzia zielonego)

Postprzez kaska69 » 28 Sty 2010, 22:34

Przepis na rybki po kaszubsku:
2 duże cebule, 1/2 szklanki oliwy, 1 szklanka wody, 3 łyżki cukru, 4 łyżki octu, 8 łyżek keczupu pikantnego, 8 łyżek koncentratu pomidorowego, te składniki zagotowac , dodac do tego sloik pokrojonych w śrerdnia kostke ogórków konserwowych(wielkosc słoika 0,7litra), i słoik papryki konserwowej (tez 0.7 l), razem pogowowac na młaym ogniu z 15 minut dodac do smaku soli i pieprzu, usmarzyc 1 kg filetu z mintaja lub dorsza, my smarzymy w panierce z maki, jaja i bułki tartej, w misce układam warstwami, sos na to ryba , sos itd, kończe sosem, dobrze zeby chociaz 1 dzień postały by sie "przegryzły"

Przepis na filety ze śledzia zielonego w occie z sokiem pomidorowym i pieczarkami:
smazy sie kawałki filetów otoczonych w mące 5-6 płatów, osobno smaze 60 dkg pieczatek ale nie zamocno zeby nie byly ciemne, osobno na oliwie smarze 3 duze cebule pokrojone w piórka,
i gotuje zalewe: 4 szklanko wody, 1 szklanka octu, 1 łyżka soli 6-8 łyzek cukru( w zaleznosci czy wolicie bardziej kwasne czy słodsze) i 0o,5 litra soku pomidorowego,
kłade na dno cebyle, pieczarki ryba itd na koncu pieczarki i zalewam zalewą, musza 2 dni postac to wtedy ości miekkna i nie czuc ich jak sie je.
Ostatnio edytowany przez artsus 24 Wrz 2011, 10:01, edytowano w sumie 3 razy
Powód: Nie piszemy post pod postem, używamy opcji "edytuj". Posty zostały połączone :)
Awatar użytkownika
kaska69
Biedronkowy Weteran
Biedronkowy Weteran
 
Posty: 451
Rejestracja: 27 Sty 2010, 23:07

Wróć do Ryby

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

cron