Czosnek w oliwie

Czosnek w oliwie

Postprzez artsus » 23 Sty 2011, 16:31

Produkty:
• 4 główki czosnku
• szklanka oliwy z pierwszego tłoczenia
• 2-3 gałązki tymianku
• 2-3 listki szałwii

Przygotowanie:
Zioła i obrany czosnek (można go też nie obierać) opłucz i dobrze osusz. Przełóż do szklanego naczynia z przykrywką. Zalej oliwą tak, by całkowicie przykryła ząbki.

Czosnek w oliwie zachowuje aromat nawet przez pół roku, my dodajemy go past, makaronu, sosów. Przechowujemy go w chłodzie.
Image
"Dziwacy upiększają świat" - Maksym Gorkin
___________________________________________________________________
Strony, serwisy internetowe - administracja i zarządzanie treścią - 506 905 800
Awatar użytkownika
artsus
Administrator
Administrator
 
Posty: 307
Rejestracja: 07 Sty 2010, 23:06
Miejscowość: Połczyn Zdrój

Wróć do Inne pyszności

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

cron