http://edumed.com.pl/strony/owies.html
jak temat już jest można połączyć lub skasować
Witam, mieszkam na wsi mam ekologiczna słomę mogę sprzedać kg słomy za 5 zł. Plus koszty przesyłki. Wiecej informacji pod e-mail noeminoemi23@o2.pl
Witam, mieszkam na wsi mam ekologiczna słomę mogę sprzedać kg słomy za 5 zł. Plus koszty przesyłki. Wiecej informacji pod e-mail noeminoemi23@o2.pl
Ewunia napisał(a):Basiu ale sól normalna kuchenna? i olej zwykły do pieczenia?
Jeśli to nie jest absolutnie konieczne, w kąpieli nie używamy innych środków myjących, a jedynie gąbkę, gdyż ciepła woda oraz olej w zupełności wystarczą, by rozpuścić zalegający w otwartych w ciepłej wodzie porach skóry tłuszcz, zaś złuszczony naskórek łatwo da się usunąć przy pomocy samej gąbki.
Kąpiel z dodatkiem oleju jest zalecana dla każdej skóry, gdyż w przypadku skóry przetłuszczającej się olej jako rozpuszczalnik tłuszczów wnika w głąb skóry właściwej oczyszczając ją, zaś w przypadku skóry suchej olej wnikając w głąb skóry właściwej pozwala utrzymać w niej wodę, czyli nawilża ją.
Można wsypać do kąpieli pół kilograma soli kuchennej jodowanej. W środowisku ciepłej, słonej wody, przy rozszerzonych porach, skóra w naturalny sposób wchłania jod i nie ma obawy przed jego przedawkowaniem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości